Je tekst nog één keer laten checken op taal en spelling voordat je je scriptie inlevert? Dat kan! Sweet Thesis werkt samen met Joyce van Wees voor Nederlandse tekstcorrectie en met Jane Schoenmakers voor Engelse tekstcorrectie. Je levert jouw scriptie aan en Joyce of Jane doet de nodige aanpassingen in de tekst. Dit doen zij met de knop ‘wijzigingen bijhouden’, waardoor je precies kunt zien wat ze aanpast. Daarnaast maken zij opmerkingen waarin zij uitleggen wat de reden is voor de aanpassing. Het resultaat is een volledig gecorrigeerde scriptie én je leert er zelf ook van!

Over Joyce van Wees

“Hi! Ik ben Joyce. Ik ben 29 jaar en van jongs af aan al gek op taal en boeken. Na 7 jaar werkzaam te zijn geweest in het basisonderwijs wilde ik mijn blikveld gaan verruimen.

Met de cursus Teksten corrigeren van Chinouk Thijssen merkte ik dat mijn liefde voor lezen en affiniteit met de Nederlandse taal samenkwamen in het corrigeren van teksten. Ik kwam erachter dat ik ‘het nakijkwerk’ nog niet helemaal gedag wilde zeggen. Nu weliswaar zonder krullen en stickers, maar nog wél met rode pen.

Sinds augustus 2020 werk ik met veel plezier als freelance corrector voor uitgeverijen en particulieren. Als ik even niet met mijn neus in de boeken zit, vind ik het leuk om creatief bezig te zijn, lekker uit eten te gaan en mooie reizen te maken.” 

Over Jane Schoenmakers

“In Verbo is opgericht op 3 Juni 2020, met het idee om mensen te helpen om hun project zo succesvol mogelijk te maken. Na de officiële inschrijving bij de Kamer van Koophandel kon het echte werk beginnen. Sindsdien ben ik hard aan het werk om mijn netwerk uit te breiden, duurzame relaties op te bouwen met mijn opdrachtgevers en natuurlijk leuke nieuwe projecten te vinden! 

“In Verbo” is latijn voor ‘in een woord’ oftewel, de precieze betekenis én associaties die onlosmakelijk met een woord verbonden zijn. Ik weet als geen ander hoe het gebruik van specifieke bewoordingen invloed kan hebben op de lezers. 

Ik ben altijd al bezig geweest met taal en hoe woordkeuze en zinsbouw de perceptie beïnvloeden. Dit resulteerde er al vroeg in dat ik, naast mijn eigen studie, voor vrienden reports, essays en andere opdrachten nakeek op spel- en typfouten. Van beginnend proofreader ontwikkelde ik mij naar een serieuze editor en copywriter die actief meedenkt over het doel en de boodschap achter de tekst. 

In mei 2020 behaalde ik mijn Bachelor taalkunde aan de University of Westminster te London. In september van dat jaar begon ik aan mijn Master taalkundige en literaire studies aan de Vrije Universiteit Brussel. Naast mijn studies heb ik commerciële ervaring opgedaan middels stages in o.a. een uitgeverij en een media monitoringsbedrijf.”